SEO tips voor je bedrijf!

0
577

SEO, kort voor, Search Engine Optimization genoemd, is een omvattende techniek die er voor zorgt dat jouw doelgroep je goed kan vinden via zoekmachines. Met de juiste inzet kun je op deze manier kosteloos hoger in Google staan dan je concurrenten. SEO wordt vaak onderschat. Het kost veel moeite, maar het kan je uiteindelijk ook veel opleveren. Lees snel verder om 5 belangrijke SEO tips te ontdekken voor jouw bedrijf.

Zorg voor een goed functionerende website

Google vindt het belangrijk dat jouw website fijn in gebruik is voor de doelgroep. Let dus goed op dat de website van je bedrijf niet hapert, lang duurt met laden of veel errorpagina’s. Het is belangrijk dat jouw website fijn in gebruik en overzichtelijk is. Maak een overzichtelijke menustructuur zodat jouw bezoekers snel de weg kunnen vinden.

Zorg dat je duidelijk hebt waar jij op gevonden wilt worden

Het is belangrijk dat je in kaart hebt wat jouw doelgroep wilt bereiken. Als je een beetje weet wat ze intypen in de zoekmachines, en waar ze naar opzoek zijn, kun jij je daarop focussen. Zorg vervolgens dat jij de teksten en woorden op jouw website op een fijne manier verwerkt. Google is erg slim, dus ga niet alle woorden op je website proppen, het belangrijkste is dat jouw doelgroep op jouw website vindt wat ze zoeken.

Gebruik handige tools
WordPress is erg fijn voor bijvoorbeeld het plaatsen van blogs. Ook kun je bij WordPress plugins downloaden als Yoast die jouw pagina’s beoordeeld op SEO, en je handige tips geeft. Doe er je voordeel mee.

Blijf er moeite in stoppen
Het kan 2 tot 3 maanden duren voordat jij resultaat zult zien. Geef het dus tijd, maar vergeet niet door te pakken. SEO is iets waar jij en je bedrijf bij gebaat zijn als je dit regelmatig bijhoudt. Als jij dit niet doet, maar je concurrenten wel, loop je snel achter.

Gebruik visuals

Visuals kunnen je beste vriend zijn. Denk aan foto’s, video’s, infographics en nog meer. Het is een fijne manier van informatie opdoen voor je doelgroep. Vergeet niet je visuals een goede beschrijving te geven wanneer jij ze upload op je website. Dit helpt Google de foto’s te begrijpen, zodat dit meegenomen kan worden in de beoordeling.

SEO kan heel gemakkelijk, maar ook zeer ingewikkeld zijn. Het belangrijkste is dat jouw website fijn is voor die specifieke doelgroep die jij wilt bereiken. De basis zit bij een goed werkende website. Daarna kun jij je verdiepen in diepgaande onderwerpen zoals de juiste teksten en linkjes op je website. Vergeet niet dat het een marathon is en geen sprint, dan zul je ver komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in