Ontdek de waarheid achter haarverzorging mythen

0
332

Er is zoveel informatie – en laten we eerlijk zijn, ook wat misinformatie – die rondgaat als het gaat om haarverzorging. Maak je geen zorgen, we gaan enkele van de meest voorkomende mythen doornemen en je vertellen wat je echt moet weten over je haar. 

Mythe 1: je kunt gespleten haarpunten herstellen

Helaas, dit is één van die mythen die gewoon niet waar is. Eenmaal gespleten, kunnen haarpunten niet magisch worden hersteld met een speciaal product of behandeling. De enige echte oplossing voor gespleten haarpunten is om ze af te knippen. Dus als je merkt dat je haarpunten gespleten zijn, is het tijd voor een bezoekje aan de kapper.

Mythe 2: hoe vaker je je haar wast, hoe gezonder het is

Fout! Te vaak je haar wassen kan eigenlijk meer kwaad dan goed doen. Het kan je natuurlijke oliën wegwassen, waardoor je haar droog en broos wordt. Probeer je haar om de dag te wassen of zelfs om de paar dagen om je natuurlijke oliën in balans te houden.

Mythe 3: knippen maakt je haar sneller groeien

Was het maar zo makkelijk. Het knippen van je haar kan de groeisnelheid van je haar niet beïnvloeden. Wat het wel kan doen, is ervoor zorgen dat je haar er gezonder uitziet door gespleten haarpunten te verwijderen.

Mythe 4: nat haar borstelen is slecht voor je haar

Nat haar is kwetsbaarder dan droog haar en daardoor kan het sneller afbreken. Als je het borstelt, doe het dan voorzichtig. Gebruik een brede kam of een borstel met flexibele haren om klitten voorzichtig te ontwarren. Begin onderaan en werk langzaam naar boven om schade te voorkomen. Toch wordt er geadviseerd om droog haar te kammen, dus voor en lang na het douchen.

Mythe 5: meer shampoo betekent schoner haar

Een andere misvatting. Je hebt eigenlijk maar een kleine hoeveelheid shampoo nodig, ongeveer ter grootte van een muntstuk, om je haar grondig te reinigen. Te veel shampoo kan je haar uitdrogen en de natuurlijke oliën wegwassen die het nodig heeft om gezond te blijven. Dus onthoud: less is more als het gaat om shampoo.

Mythe 6: je kunt droog haar herstellen met alleen conditioner

Hoewel conditioner essentieel is voor het hydrateren en verzachten van droog haar, kan het op zichzelf droog haar niet volledig herstellen. Droog haar heeft vaak een gebrek aan vocht en lipiden. Conditioner kan helpen om vocht aan te vullen en het haaroppervlak glad te maken, maar het herstelt de algehele gezondheid van het haar niet. Wassen met alleen conditioner kan leiden tot een onstabiele hoofdhuid met verstopte haarzakjes, meer haarverlies, roos en een branderige hoofdhuid. Het is dus belangrijk om ook andere hydraterende en voedende behandelingen toe te passen zoals haarmaskers en oliën, om droog haar effectief te behandelen.
Zo hebben we enkele van de meest voorkomende haarverzorgingsmythen ontkracht. Hopelijk heb je wat geleerd en kun je nu je haarverzorgingsroutine verbeteren met deze waardevolle kennis. En als je op zoek bent naar hoogwaardige haarverzorgingsproducten, vergeet dan niet een kijkje te nemen op Salontopper.nl voor een breed assortiment aan producten om je haar er op zijn best uit te laten zien en te voelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in