Voedingssupplementen, wat is feit en wat is fabel

Must Try

Er doen veel verhalen ronde over voedingssupplementen. Echter is lang niet alles waar wat je hierover hoort. Deze supplementen worden als aanvulling gebruikt op ons dagelijks voedingspatroon om zo toch aan onze dosis vitamine en mineralen te komen die ons lichaam nodig heeft. Misschien eet je niet elke week vette vis of lust je bepaalde voeding niet. Dan kan een supplement een aanvulling zijn voor een essentiële bouwstof als vitamine soorten. Er zijn diverse beweringen hierover. Echter wordt er vaak gezegd dat supplementen gezonde voeding vervangen. Dit is een fabel. Ze zijn geschikt ter aanvulling en niet ter vervanging van een gezond en uitgebalanceerd eetpatroon. De aanvulling zorgt voor een harmonieus eetpatroon zodat het lichaam altijd voldoende bouwstoffen binnenkrijgt zodat een goede gezondheid meer voor de hand liggend is.

Welke feiten en fabels vindt je over voedingssupplementen?

Alle ingrediënten zijn van goede kwaliteit in Nederland en veilig. Dit klopt wel. Er zitten geen schadelijke stoffen in supplementen zoals ook wel eens wordt beweerd. Door de EU goedgekeurde supplementen zijn veilig te gebruiken. De voedsel en warenautoriteit zorgt dat er veilig toegestane hoeveelheden in de pillen, poeders en drankjes zitten die je in de drogist koopt of via de apotheek en die als supplement gelden. Er zijn heel veel verschillende soorten supplementen. Belangrijk is om de bijsluiter te lezen voor de maximaal toegestane hoeveelheid per persoon per dag. Een fabel is dat duurdere supplementen beter zijn. Al zou je denken dat dit waar is, het is onzin. Ook goedkope supplementen van het huismerk bevatten alle benodigde ingrediënten. Het enige verschil kan zijn dat de opname door het lichaam iets sneller is bij de duurdere varianten.
Soms denken mensen dat ze onbeperkt vitamine kunnen gebruiken. Dit is echter niet waar. Ook hier zit een grens aan vast en een hoge dosis kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Denk aan nierschade door teveel vitamine C en verwijde bloedvaten bij veel B3 vitaminen. Men zegt dat het tijdstip van inname wel uitmaakt. Dit is een feit. Bij de maaltijd werken supplementen veel beter en sneller dan op een lege maag. Het lichaam is dan al druk bezig met opname van bouwstoffen.

Weerstand en vitamine C

Men denkt dat vitamine C griep tegengaat als het virus al aanwezig is. Dat is een fabel. Het is te laat als je een verkoudheid of griep net te pakken hebt. Dan doet vitamine C niet zoveel meer en zul je uit moeten zieken. Voldoende vitamine C verhoogt de weerstand en helpt infectieziekten en andere ziekten te voorkomen. Het kan zelfs kanker voorkomen. Dit bij inname van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Echter biedt niks in het leven garantie. Dus supplementen ook niet. De inname moet wel in combinatie met voldoende groenten en fruit. Maar supplementen kunnen niet genezen. Echter zorgen ze wel voor een betere conditie, betere afweer, sommigen een goede nachtrust, gezonde vaten en een sterker skelet.

- Advertisement -spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -spot_img

Latest Recipes

- Advertisement -spot_img

More Recipes Like This

- Advertisement -spot_img